Kávé világnapja

Szeptember 29.
A kávé világnapja

 

Kávé kép

 

A kávé a második leggyakrabban fogyasztott ital a világon. 1983-ban saját világnapot jelöltek ki részére, – szeptember 29-ét – amelyet csak 2009-től ünneplünk. 

Mértékletes fogyasztása esetén serkentő hatással van a központi idegrendszerre, a szívre, a véredényekre és vizelethajtó hatása miatt a vesékre is. A legismertebb hatóanyaga a koffein néven ismert alkaloid. A koffein fokozza a szívműködést, az anyagcserét és a légzést. Megszünteti az álmosságot, javítja a hangulatot, stimulálja az agykérget, gyorsítja a gondolkodást, átmeneti teljesítménynövekedést idéz elő, amelyet rohamos teljesítménycsökkenés követ.

A kávé az évek során sokat változott megjelenési formájában, hogy minél szélesebb körben megszerettesse magát. Napjainkban kedvedre válogathatsz a pörkölt, szemes és őrölt; koffeinmentes; instant; kávékapszula; kávés tejital, illetve a különböző ízesítésűek között.

Nézz be webshopunkba, ahol megvásárolhatod kedvenc kávédat, illetve új finomságok, ízek között is válogathatsz! A kávé világnapja alkalmából kiegészítő termékeinket is szívesen ajánljuk figyelmedbe, mint például a kávéfőzőt, a kávéscsészét és a kávéskanalat.
Kérdés felmerülése esetén kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre: 06 1 367-1001, 06 30 952 1606.