Bullet journal

BULLET JOURNAL – Hallottál már róla?

 

Bullet Journal

A Bullett Journal egy módszer (rövidítve: BuJo módszer), amelynek segítségével saját igényednek megfelelően hozhatsz létre egyedi határidőnaplót. Ryder Carroll alkotta meg ezt a naptármódszert, aki elégedetlenkedett a forgalomban lévő naptárakkal. Mára igen elterjedt a világban és rengeteg fejlődésen ment keresztül. Használhatod naptárként, teendőid rendszerezésére, naplóként vagy különböző feljegyzésekhez, illetve mindezt egyben is kezelheted. Egy-két ajánlott oldalon kívül nincsenek kötöttségek, nem kell egy évre előre elkészítened.

Használatához nincs másra szükséged, mint egy noteszre (pontozott laposra) és tollra, tűfilcre. Természetesen, ha szeretsz rajzolni, díszíteni, illetve a szépírás is a kedvenced, akkor használhatsz ecsetfilceket, szövegkiemelőket és matricákat is, tehát mindent, amit szeretnél. Ez a legjobb benne, hogy minden rajtad múlik!

 A Bullet Journal egyik lehetséges felépítése:
  • Mindenképp nagyon hasznos, hogy legyen tartalomjegyzéked, így a folyamatosan változó témájú oldalakat nyomon tudod követni. Amennyiben a noteszed nem előre számozott, akkor mindenképp érdemes ezt megtenned. A tartalomjegyzéket sem kell előre kitölteni, csak írd fel és hagyj neki ki egy pár oldalt!
  • Ezt követően készítsd el az éves naptárt, ahol a születésnapokat, névnapokat, tervezett nyaralást jelölni tudod! Amennyiben hasznosnak érzed készíthetsz havi naptárt is, ahol feljegyezheted a tervezett teendőidet. Természetesen ez is folyamatosan változik, ezért a havi terveket sem kell előre egy évre elkészítened.
  •  Az egyes napok felvételekor is sokféle megoldás létezik. Valaki azt szereti, hogy a két szemközti oldalra elhelyezve felveszi a hét napot előre és a lapok alján a heti gondolatainak, terveinek hagy helyet. Jó megoldás az is, ha csak a következő egy-két napot írod fel és rögzíted a teendőket. Ez abban az esetben lehet ésszerű, ha sok mindent szeretnél feljegyezni és gyakori a változás vagy a lap aljára rajzoknak, megjegyzéseknek szeretnél teret adni. A felépítését először egy kicsit át kell gondolni, de nem kell megijedni tőle, mert használat közben is alakíthatod. Miután nincsenek merev szabályok, ezért bármilyen lapok jöhetnek egymás után és a tartalomjegyzékből könnyedén megtalálod a keresett oldalt.

Igen hasznos lehet különböző adatok feljegyzésére is. Például a cukorbetegek, magas vérnyomással rendelkezők mért értékeinek rögzítésére vagy ha a bevitt kalóriáidat, az étrendedet, a sporttevékenységedet, a gyermekek különórákon való részvételét, díjának kiegyenlítését szeretnéd figyelemmel kísérni. Stílusos naplóvezetéshez, gondolatok, idézetek gyűjtéséhez. Kiváló ajándékötlet!

Webáruházunkban megfizethető áron megtalálod a hozzávalókat a BuJo módszer használatához, keresgess kedvedre és alkoss!

Kattints!

pontrácsos noteszek BuJo módszertűfilcek, rosirónok

Kérdés esetén kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre a 367-1001, 06 30/9521-606 vagy a rendszerszerviz@rendszerszerviz.hu email címen!