Kávék a mindennapjainkban

Kávék a mindennapjainkban

 

Kávé

 

A különféle kávék igen sok embernek dobják fel a mindennapjait. A második leggyakrabban fogyasztott ital a világon, ezért 1983-ban saját világnapot is kijelöltek számukra, de ténylegesen csak 2009-től ünnepeljük, méghozzá szeptember 29-én. E közelgő nap alkalmából lepd meg magadat és szeretteidet egy finom, ínycsiklandozó kávéval!

A kávé – mértékletes fogyasztás esetén – serkentő hatással van a központi idegrendszerre, a szívre, a véredényekre és vizelethajtó hatása miatt a vesékre is. A kávék legismertebb hatóanyaga a koffein néven ismert alkaloid. A koffein fokozza a szívműködést, az anyagcserét és a légzést. Megszünteti az álmosságot, javítja a hangulatot, stimulálja az agykérget, gyorsítja a gondolkodást, átmeneti teljesítménynövekedést idéz elő, amelyet rohamos teljesítménycsökkenés követ.

Az évek során sokat változott a kávék megjelenési formája, hogy minél szélesebb körben szerettesse meg magát. Napjainkban kedvedre válogathatsz a pörkölt, szemes és őrölt kávé; koffeinmentes kávé; instant kávé; kávékapszula; kávés tejital, illetve a különböző ízesítésű kávék között. Nézz be webáruházunkba, ahol kiválaszthatod kedvencedet, illetve új finomságok és ízek között is válogathatsz!

Webáruház

Kérdés felmerülése esetén kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre! 367-1001, 06 30/9521-606, rendszerszerviz@rendszerszerviz.hu